Blog

Eerlijkheid & Oprechtheid

Eerlijkheid en oprechtheid heeft verschillende stappen. Wij geven vaak aan dat we eerlijk en oprecht zijn en dat hangt vaak af van ons gevoel en in de bui waarin wij ons bevinden. Als wij emotioneel zijn uiten we heel veel liefde & genegenheid naar ons medemens. Zijn wij in een blijde stemming dan doen wij hetzelfde omdat we het gevoel hebben dat we de hele wereld aankunnen. Zijn wij boos omdat we het gevoel hebben dat er ons onrecht is aangedaan, dan laten we alle normen en waarden vallen. Vaak is het onze ego die ons parten speelt en weten wij niet hiermee om te gaan. Vaak kiezen wij er zelf voor om niet eerlijk te zijn. Vergeet nooit dat zij die niet eerlijk zijn veel te onthouden hebben. Door dit alles kwetst en schaadt je een vriendschap die op vertrouwen en eerlijkheid is gebouwd. Het is als een dure porseleinen vaas die stuk gaat en die gelijmd wordt, maar de verloren scherven die plaats je nooit meer. Heb elkaar oprecht lief en niet wanneer het je uitkomt. Zij die eerlijk en oprecht zijn zullen over een vereffen pad gaan vol liefde & geluk van de Heer. We maken allemaal fouten in het leven en niets is zo mooi om die toe te geven en verder te gaan. Dat maakt jou tot de vrouw of man die je wilt zijn in het leven. Zo oogst je waardering en respect.
Aimable

14 augustus 2021

Moederdag

Het vereren van moeders is een oude traditie die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. Zij vierden het bestaan van de moeder der Goden, genaamd Rhea. Ook de Romeinen hadden een soortgelijke (religieus) feest. De Matronalia werd gehouden ter ere van Juno, godin van de vrouwen, het huwelijk en de geboorte.
Vandaag de dag worden moeders nog steeds in het zonnetje gezet.
Maar elke moeder kent haar eigen zorgen. Bij sommige is er veel leed te dragen. Er zijn moeders die er alleen voor staan, moeders met speciale kinderen, pleeg- en adoptiemoeders en rouwende moeders.
Elke moeder is speciaal, en niet alleen op deze dag want de zachtheid van het moederschap maakt je open voor prachtige gaven als ontvankelijkheid, liefde, schoonheid, compassie en creativiteit.
Samen met deze hulpmoeders, Chantal Abrams-Reijme & Nancy Pinas, hebben wij een aantal andere moeders kunnen verrassen!

9 mei 2021

Internationale vrouwendag

Het is vandaag internationale vrouwendag. Deze dag staat in de teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Wat betekent de vrouw in onze maatschappij?
Vrouwen…het meest bijzondere wat de Here heeft geschapen. Er is geen dag nodig om hen speciaal te gedenken. We zouden ze elke dag dankbaar moeten zijn voor hetgeen wat ze voor ons, de kinderen en de maatschappij betekenen. Ze staan klaar voor een ieder en cijferen zichzelf weg voor de ander. Laten wij mannen nu meer liefde en respect tonen aan de vrouw. Voor mij is het elke dag vrouwendag, omdat ze er altijd zijn! Namens de stichting hebben wij enkele vrouwen een rode roos aangeboden. De rode roos staat symbool voor liefde, erkenning, respect en bewondering.

Een vrouw zoekt niet alleen de kracht in zichzelf, maar ook in de Heer!

8 maart 2021

Ik was erbij

In het jaar 2020 heb ik mij zoveel afgevraagd en zoveel meegemaakt. Ik heb het leed & verdriet van velen gezien die door Covid-19 niet op een waardig manier afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbare. Vaak heb ik een traan moeten laten of deed ik alsof er iets in mijn oog zat, omdat ik op dat moment sterk moest zijn voor de ander. Ik ben geraakt door anderen die hun moeder, vader, broer, zus, kind of geliefde kwijt zijn geraakt. Ik ben geraakt door de vraag “waarom laat u mij achter, hoe ga ik verder zonder jou”. Ik was erbij. En velen moesten keuzes maken wie wel en wie niet aanwezig mochten zijn bij een afscheid. We hadden allemaal niet verwacht wat voor impact dit op ons zou hebben, en hoe dit ons leven drastisch zou veranderen. Ik heb ook momenten van liefde mogen ervaren. Behulpzaamheid naar onze medemens en elkaar een reikende hand bieden. Ik heb mogen ervaren dat men oprecht voor elkaar klaarstond en dat men beseft dat het leven maar even duurt. Wij nemen niets mee naar het beloofde land, hoeveel we ook hebben. Het enige wat we mee kunnen nemen is een warme liefdevolle gedachte. Een gedachte dat we hebben kunnen helpen op de juiste momenten. Momenten toen anderen geen uitweg zagen en niet wisten hoe zij verder moesten. Momenten die voor velen het verschil hebben gemaakt. Velen zijn er niet meer bij, maar ik was erbij. En ik ben er nog steeds bij. Dankbaar dat ik er nog steeds bij mag zijn en mijn waardering kan ik alleen maar uiten door verder te helpen en klaar te staan voor anderen. Ik was en ben er nog steeds bij. Anderen waren erbij, en zij zullen in onze harten erbij zijn en blijven. Als jij dit lezen kan, weet ik dat jij er nog steeds bij bent. Wees dankbaar, hoe zwaar en moeilijk het geweest is, dat jij er nog steeds bij bent. Veel liefde gezondheid en genegenheid aan een ieder die er nog steeds bij is en zij die er niet meer bij zijn…vaarwel en dank je voor de mooie momenten en soms ook minder mooie momenten want ook die horen erbij.
Love you all,
Aimable 

Er zijn! Het is niet weinig en ook niet veel. Het is alles!

24 december 2020

Liefde & Genegenheid

Liefde is de meest helende kracht.
Geef het! Deel het! Ontvang het!

Stichting Aimable is ontstaan uit liefde en genegenheid voor elkaar. Soms zijn wij niet tevreden met hetgeen we hebben en willen wij steeds meer. We vergeten daarbij dat er anderen zijn die het moeilijker hebben en soms niet weten hoe nu verder. In het leven gaat het niet om hoeveel je hebt of wat je hebt, maar hoe je omgaat met hetgeen je hebt. Samen kunnen we veel harten blij maken en andere helpen die het moeilijk hebben. Dit kan door een donatie ongeacht hoeveel je geeft of wat je geeft. Laat je hart spreken en help waar nodig is. We zijn met niets op deze wereld gekomen en alles wat wij vergaren zullen wij eens weer achterlaten.
Maar een goede naam blijft voor eeuwig bestaan.

4 december 2020

Dankbaarheid

Het leven is een cirkel, en wie goed doet goed ontmoet. Vandaag was ik bij de pakkettendienst om gezinnen in Suriname blij te maken met pakketten uit Nederland. En dan kom ik een hele lieve senior tegen, ik zag haar een doos vullen. En zei “oma gaat u dat op de luchtpost doen? Ik betaal de kosten voor u”. Bleek dat oma iemand anders blij zou maken met een pakket. Ik liep weer naar buiten en met tranen in haar ogen kwam oma mij weer bedanken, wat mij enorm raakte. Haar lieve woorden en dankbaarheid waren voor mij een zegen. Mijn dag kon niet meer stuk. U laat mij denken aan mijn oma. Love you!

Het plezier van een goed hart is dankbaarheid.

29 oktober 2020

Oma

Vaak, als we jong zijn en door onze oma worden opgevoed, staan we er niet bij stil wat voor positief effect dit op ons verdere leven heeft. Je moest je aan de waarden en normen van je oma houden en vaak vond je dat onredelijk en streng. Zie jezelf als een zeldzame bloem; die hebben meer aandacht nodig dan de rest van de bloemen. Jouw oma is of was het water dat je nodig hebt om te bloeien. Lieve oma Aimable, u bent er al jaren niet meer, maar ik mis u als de dag van gisteren. Door u sta ik er elke dag bij stil dat ik anderen moet helpen die het moeilijk hebben. Door u weet ik dat ik ten allen tijden voor mijn kinderen moet klaarstaan. Door u weet ik dat het leven geven en nemen is. Er is zoveel om op te noemen. Lieve oma, uw plek in mijn hart zal er voor eeuwig zijn.

Ik ben dankbaar dat u er altijd voor mij was!

Jeff Riedewald

11 mei 2020