Nieuws

Inzamelingsactie Suriname

Surelmani Shipping is een inzamelingsactie begonnen voor Suriname. De situatie verslechterd met de dag en daarom willen zij graag de bewoners helpen met levensmiddelen, verzorgings- en schoonmaakproducten. Om een bijdrage te leveren hebben wij een aantal tassen met boodschappen geleverd aan Surelmani Shipping. Wij hopen van harte dat er nog vele donaties zullen volgen voor de bewoners van Suriname. 
Geef u op om te doneren, zij komen iedere week op de dinsdag de producten bij u ophalen.
Voor meer informatie over deze inzamelingsactie verwijzen wij u naar de website van Surelmani Shipping.

14 juni 2021


Stichting Perla’s vriend

Op uitnodiging van Ingrid Vriendwijk, oprichtster van Perla’s vriend & onderneemster van Lorena’s Thuiszorg,
zijn wij vandaag langs geweest voor een kennismakingsgesprek.
In de wijk Schiebroek Zuid is er vanuit Lorena’s Thuiszorg en kinderwerk het initiatief genomen voor het oprichten van een Wijk Ontwikkel Centrum genaamd Perla’s vriend. Lorena’s Thuiszorg is een zorgspecialist die met zijn klanten meegroeit maar ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het samenleven in de wijk(en) en het verbeteren van leefomstandigheden van de bewoners. Perla’s motto: “het stimuleren, coördineren, verbinden en het uitvoeren van activiteiten. Zij verzorgen ook dagelijks warme maaltijden, bieden een luisterend oor en een dagbesteding via Lorena’s Thuiszorg.
Dank je wel Ingrid voor de benadering en uitnodiging, het was een zeer aangename gesprek.

10 juni 2021

Kansfonds

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Zij steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor een ander. Die initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken zij met geld. Dat doen ze met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen. Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.
Met de financiële ondersteuning van Kansfonds kunnen wij onze project “Coronacrisis Actie geeft Hoop” realiseren. Samen gaan wij kwetsbare Rotterdammers/Schiedammers de komende periode ondersteunen met een voedselpakket. Wij willen Kansfonds bedanken voor de ondersteuning en het vertrouwen!

21 mei 2021


De Pauluskerk
 

De Pauluskerk biedt een vangnet voor de meest kwetsbare mensen in Rotterdam. Zij “helpen waar geen andere helper is”, en zijn daarmee voor veel mensen een noodverband. De Pauluskerk ziet ‘geloven’ en ‘hulpverlenen’ als twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Ze zijn geïnspireerd door de ‘kernwaarden’ uit de Bijbel: barmhartigheid en gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping. Vandaag voelen wij ons verbonden met de Pauluskerk. Vanuit dit hartbewustzijn creëren we een wereld waar liefde en verbondenheid centraal staan!

29 april 2021


Haëlla Stichting

Haëlla Stichting ondersteunt ons project “Coronacrisis Actie Geeft Hoop”. Met deze financiële ondersteuning willen wij de kwetsbare Rotterdammers/Schiedammers de komende zes maanden ondersteunen met een voedselpakket. Het doelgroep bestaat uit (kansarme) gezinnen, alleenstaanden, zieken, senioren, arbeidsmigranten en hen die tussen wal en schip stranden. 
Haëlla Stichting helpt om idealen van bevlogen mensen te verwezenlijken. Zij luisteren en denken mee, en kunnen helpen met de financiering. Het gaat om kleinschalige kansrijke projecten die een startkapitaal nodig hebben om slachtkracht te ontwikkelen. Zij steunen vrijwilligers-projecten op het gebied van:
Geloof & Samenleving, Vrede & Mensenrechten, Samenleven in Nederland, Milieu & Duurzaamheid.
Wij bedanken Haëlla Stichting hartelijk voor de ondersteuning en het vertrouwen! 

23 maart 2021


20 maart 2020

Vandaag bestaat Stichting Aimable 1 jaar!
Wij weten allemaal wat voor bijzonder jaar 2020 is geweest. En wat voor leed velen hebben ondervonden. De maatschappelijke gevolgen van het coronavirus is tot nu toe voor iedereen voelbaar. De vraag naar hulp neemt toe. De nood is hoog! Op diverse manieren proberen wij steun te verlenen. Wij hopen dit verder te kunnen uitbreiden maar dat niet lukt niet zonder uw hulp. Het zijn de kleine dingen en hulp aan anderen die het verschil maken. Je hoeft niet veel te hebben om te kunnen geven. Met een luisterend oor en liefdevolle woorden bereik je veel. Als wij samen een ander helpen, dan helpen wij degene weer op weg om een ander te kunnen helpen. Dank je wel aan een ieder die op welke wijze dan ook ons steunt.
Liefde is onvoorwaardelijk voor elkaar klaarstaan. Ons 1 jarig bestaan hebben wij op een gepaste manier gevierd, taart voor Stichting BONT en een aardige man weer even gelukkig gemaakt!
Bedankt voor uw hulp & vertrouwen. 
Wij kijken uit naar een inspirerend behulpzame jaar waarin er ook tijd is voor leuke dingen!


Interview met Cariba FM
 

Vandaag live in de radio-uitzending uw gastheer Reggy Simson in gesprek met Jeff Riedewald over Stichting Aimable.


Stichting Het Rode Lint

Door een bericht op Facebook zijn wij in contact gekomen met een mooi inspirerend goedlachse mens, genaamd Gloria Summerville. Op 26 februari 2014 richtte zij Stichting Het Rode Lint op. Wij delen dezelfde passie ‘laat je hart spreken en help waar nodig is’. Positiviteit is haar grootste kracht. Met haar uitstraling weet ze een ieder te beïnvloeden en taboes te doorbreken. Lees haar verhaal…
Het Intens Verlangen om mensen te helpen!
https://www.hetrodelint.nl/over-het-rode-lint/#top

12 februari 2021


Kindertehuis Ephran

Op oudejaarsdag is er voor een warme maaltijd gezorgd voor de kinderen in Kindertehuis Ephran te Suriname. Lijfelijk waren wij er niet bij maar geestelijk hebben wij samen deze dag afgesloten. Op weg naar het nieuwe jaar, nieuwe kansen…een nieuw begin! Denk groots, geloof dat alles mogelijk is, denk niet in beperkingen maar volg altijd je hart!

Video opname Kindertehuis Ephran

Met toestemming van Kindertehuis Ephran geplaatst,
1 januari 2021


Interview met Schie FM 

Schie op Zondag met Hans Blaazer. Een terugblik op 2020 met
Jeff Riedewald.
 


Het Rode
Kruis

Wij weten allen wat voor bijzonder jaar 2020 is en wat voor leed velen hebben ondervonden. Velen hebben hen dierbaren naar hun laatste rustplaats moeten begeleiden. Anderen zijn door Covid-19 hen baan kwijtgeraakt en velen leven in een financiële onzekerheid. Maar ondanks alles is er toch hoop en geloof dat het beter zal gaan. Voor hen die het moeilijk hebben en niet weten hoe zij de feestdagen moeten doorbrengen, heeft Het Rode Kruis het initiatief genomen hen tegemoet te komen door een pakket aan te bieden. Een pakket die laat zien dat wij juist in deze moeilijke tijd er bewust van moeten zijn dat er velen zijn die niet weten hoe ze verder moeten. Door Het Rode Kruis & Stichting Aimable gaan wij een aantal mensen blij maken met een kerstpakket. Zij kunnen boodschappen halen om toch een leuke kerst tegemoet te gaan. Door liefde en voor elkaar klaar te staan helpen wij samen om dit jaar, ondanks alles, mooi en bijzonder af te sluiten. Dank aan Het Rode Kruis en de bijzondere werknemers waarmee ik met heel veel passie heb mogen praten om anderen te kunnen helpen.

Namens Stichting Aimable een Zalig Kerst en veel liefde & gezondheid toegewenst nu en in 2021.

18 december 2020


Stichting Armoedefonds

Wij willen Stichting Armoedefonds hartelijk danken voor de financiële ondersteuning van ons project Hoop doet Leven!
Veel armoede is verborgen, vaak is het iets waar men niet mee te koop loopt en zich voor schaamt. In 2013 is de Stichting Armoedefonds opgericht. Het doel van Armoedefonds is het bestrijden en verzachten van (de gevolgen van) armoede, door het financieel en in natura ondersteunen van lokale organisaties die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding in Nederland.

20 september 2020


Lidl helpt
lokaal

Als landelijk supermarktketen staat Lidl midden in de maatschappij.
En ook zij bekommeren zich over het welzijn van klanten. Door een mooi gebaar richting de minderbedeelden kunnen wij weer een paar gezinnen die het moeilijk hebben weer blij maken met een voedselpakket.
Dank je wel Lidl, een goed voorbeeld doet volgen. Laten wij helpen waar nodig is en zo samen het leven van hen vergemakkelijken.

Lidl, mgr. Nolenslaan Schiedam, 15 september 2020

‘Ik zou meer verbinding willen zien tussen jong en oud,
zodat ze van elkaar kunnen leren.’

Mensen moeten leren naar elkaar te luisteren, elkaar aandacht geven.


Zomerfestijn Groenoord
augustus 2020

Het Zomerfestijn Groenoord 2020 was een succes. Wij hebben 3 geweldige weekenden achter de rug. Met op de eerste dag een spetterende waterpret met muziek en barbecue. Op de tweede zomerse dag opnieuw een waterpret, muziek, een ijscoman, chips, patat en snacks. De laatste dag hebben de kinderen genoten van de springkussens, popcorn- en suikerspinkraam, muziek, bami/nasi, snoepgoed, ijsjes en taart.

Wij willen Gemeente Schiedam bedanken voor het verlenen van de vergunning & de financiële ondersteuning. Fonds Schiedam Vlaardingen E.O. voor de financiële ondersteuning, Samen met Dock, Aflegvereniging Doe Oprecht, Dishaion Production voor de opnames, Crème de la Jam voor de interview, Harry Frielink voor de foto’s, Jumping4all voor het verhuren van de springkussens en ijscoman Wilco. En niet te vergeten…Ary, Koos, Helianthe, Iris en alle anderen die mee hebben geholpen. 

Last but not least…many thanks to Meenhuis Uitvaartzorg! In het bijzonder Rene voor jouw maatschappelijke ondersteuning en je betrokkenheid bij het evenement ondanks de drukte.
Meenhuis Uitvaartzorg is een uitvaartzorg met oog voor het multiculturele. Uw wensen staan centraal bij Meenhuis Uitvaartzorg. Zij hebben een multiculturele pakket zonder bijkomende kosten. U bepaalt uw wensen en zij voeren het uit. 

Namens Stichting Aimable en alle kinderen hartelijk dank,
het wordt enorm gewaardeerd.
Tot volgend jaar!
Jeff, Shirley & Purdey 💚🍀💙

Zomerfestijn Groenoord 2020